Resepi
Bahan-bahanya:
1. Bawang Putih
2. Bawang Merah
3. Cili Kering/ Api
4. Lada Benggala
5. Halia
6. Kicap
7. Mee Kering
8. Daging Kambing ( Terpulang kepada Jumlah Hidangan )
9. Sos tiram ( Terpulang samada perlukan atau tidak)
Cara-Cara
1. Perapkan daging kambing dengan bawang putih,bawang merah,halia ( semua bahan dikisar ),kicap dan garam.
2. Tumis bawang putih, bawang merah dan lada kering
3. Masukkan perapan daging kambing kedalam tumisan. Biarkan seketika.
4. Tambahkan dua cawan air dan biarkan ia mereneh seketika.
5. Reneh sampai daging empuk
6. Masukkan Mee kering, lada benggala dan hirisan cili kering/cili api. Perasakan dengan garam secukup rasa.
7. Siap untuk hidangan - psst, sediakan juga jus roselle sejuk...pasti kepuasannya tidak tergambar :)
Komen dan share kepada kawan-kawan awak yang awak rasa diorang mesti nak tahu tahu pasal resepi ni :)
No comments:
Post a Comment